Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ.
Του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Πίστη, Λατρεία, Ζωή.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται την πρόκληση των εξωχριστιανικών θρησκειών και ποικίλων αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων και προσφέρει λύσεις στα υπαρξιακά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Μ’ αυτό το πρίσμα εκτίθεται ολόκληρη η Ορθόδοξη πίστη, πού συνδέεται με τη λατρεία και τη ζωή.

(Γ' 'Εκδοση 1996, Σελίδες 197.
Κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα).
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.

Συστηματική έκθεση της Ορθοδόξου πίστεως σε σχέση με το Ορθόδοξο φρόνημα και την Ορθόδοξη πνευματική ζωή. Το έργο αυτό αποδεικνύει πως υπάρχει όντως ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή, πού ανταποκρίνεται στην αληθινή φύση του ανθρώπου και τη δικαιώνει.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 591).
ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Ύστερα από σύντομη ιστορική ανασκόπηση, αναλύονται οι βασικές δογματικές θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των χριστιανικών ομολογιών πού προήλθαν από αυτήν, από το 16ο μέχρι τον 20ό αιώνα, σε αντιπαραβολή με τις Ορθόδοξες θέσεις.
Το βιβλίο αυτό δεν αποβλέπει στον οικουμενικό διάλογο, αλλά στην αντιμετώπιση ποιμαντικών προβλημάτων.

('Εκδοση 1992, Σελίδες 170).
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

'Ενα κλασικό βιβλίο στη διεθνή σχετική βιβλιογραφία. Εξετάζει εκατοντάδες αιρέσεις, όπως δρουν στη χώρα μας, τις μεθόδους προσηλυτισμού που εφαρμόζουν και αποκαλύπτει πίσω από τυχόν προσωπεία το αληθινό πρόσωπο αντιπαραθέτοντας στην κακοδοξία, την Ορθόδοξη αλήθεια, κατοχυρωμένη αγιογραφικά.

(Γ' 'Εκδοση 1995, Σελίδες 624).
ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Ιστορία - Διδασκαλία - Οριοθέτηση.


'Ενα βιβλίο που προορίζεται για ευρύτερη διάδοση, Αποδεικνύει πως οι πεντηκοστιανοί, οι οποίοι αυτονομούν τη γλώσσα από τη διάνοια, ξεπερνούν σε σύγχυση τους ανθρώπους του Πύργου της Βαβέλ και δεν έχουν σχέση με το Πνεύμα της αληθινής Πεντηκοστής.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 112).
ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Εξετάζει τις ομάδες πού συμπλέκονται με τη “Νέα Εποχή”, κυρίως τις αποκρυφιστικές και νεο-σατανιστικές, παρουσιάζει τις τεχνικές τους, ερμηνεύει τα αποκρυφιστικά φαινόμενα και αντιμετωπίζει την όλη τάση στο φως της Ορθοδοξίας.

(Γ' 'Εκδοση 1993, Επηυξημένη, Σελίδες 358).
ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ.

Εξετάζει με κριτικό μάτι στο φως της Ορθοδοξίας και της εν Χριστώ ελπίδας την τάση της “θετικής σκέψης”, σε αναφορά με τις ποικίλες αποκρυφιστικές ομάδες, αποκαλύπτοντας πίσω από το χριστιανικό πρόσωπο αυτής της τάσης.

('Εκδοση 1991, Σελίδες 136).
ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ή ΑΝΑΣΤΑΣΗ;
Ορθόδοξη Θεώρηση του Κακού.


Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο, μέσα από την οριοθέτηση του περιεχομένου της χριστιανικής προσευχής και του διαλογισμού να καταδείξει αν υπάρχει σχέση ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο εμπειρίες ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει ελευθέρα την επιλογή του, μακριά από κάθε σύγχυση που προκαλεί ο συσχετισμός των.

(Β' 'Εκδοση 1995, Σελίδες 208).
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΠΡΟΣΕΥΧΗ; Ορθόδοξη Θεώρηση.

Στα υπαρξιακά κενά της κοινωνίας μας υπάρχουν σήμερα πολλές “προσφορές”. Μία από αυτές είναι ο διαλογισμός, που προβάλλεται σε ποικίλες μορφές από διάφορες ομάδες ως “μοναδική λύση”. Οι ομάδες αυτές, κυρίως ασιατικής προέλευσης, για την προπαγάνδα τους στη Δύση, χρησιμοποιούν χριστιανικούς όρους και συγχέουν το διαλογισμό με την προσευχή, με αποτέλεσμα να φέρουν σύγχυση σε πολλούς. Με το βιβλίο αυτό, ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, αποδεικνύει τη διαφορά ανάμεσα στην προσευχή και στο διαλογισμό, οριοθετεί την προσευχή της Ορθοδοξίας και προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, γιά όποιον επιθυμεί να επιλέξει ελεύθερα ανάμεσα στην προσευχή και στο διαλογισμό. Από αυτή την άποψη το βιβλίο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη διεθνή βιβλιογραφία.

('Εκδοση 1993, Σελίδες 267).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Περιέχει βασικά κείμενα της Δ’ Διορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας του Δ’ Σεμιναρίου Πίστεως, ειδικά μηνύματα των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για τα ίδια θέματα, κατάλογο αιρέσεων και παραθρησκευτικών ομάδων και σύντομη αγγλική περίληψη.

('Εκδοση 1992, Σελίδες 95).

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ.
Περιπλανήσεις σε δρόμους του Εωσφόρου.


“Η φιλοσοφία και η ψυχολογία δεν γιατρεύουν παντελώς το μίσος, που είναι και το πιο βασανιστικό μαρτύριο. Αισθάνομαι πλέον, ότι το μίσος για κάποιον άλλον στρέφεται στον ίδιο μας τον εαυτό, γιατί γίνεται εμμονή ... Εξήγησα όσα μπορούν να εξηγηθούν, όχι, προς Θεού, όλα. Χωρίς ελπίδα ο άνθρωπος είναι πνευματικά νεκρός. 'Οχι μόνο ελπίδα για τον εαυτό του, αλλά και για τούς άλλους. Αν χάσεις την ελπίδα για κάποιον, είναι σαν ν’ αποδέχεσαι την απολυτοποίηση του κακού πάνω στον άνθρωπο. Πρώτη αντίδραση σε κάτι που δε μπορούμε ν’ αγγίξουμε είναι ν’ αδιαφορήσουμε, αλλά με τον καιρό η αδιαφορία γίνεται μίσος, και το μίσος υπονομεύει τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ελπίδα μου είναι ο Χριστός. Τα λόγια αυτά που έγραψα, ελπίζω και προσεύχομαι να βοηθήσουν κάποιον, κάπου, κάποτε. Να εκπληρώσουν το στόχο τους". (Από την προσωπική εμπειρία ενός κοριτσιού από την Παλλήνη, πού δημοσιεύεται σ’ αυτό το βιβλίο).

('Εκδοση 1994, Σελίδες 263).

ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Το έργο αυτό, που πραγματοποιήθηκε κατ’ ανάθεση από μέρους της Εκκλησίας, δεν αποτελεί προσωπικό η ιδιωτικό μέλημα του συγγραφέως, αλλά έκφραση της ποιμαντικής φροντίδας της Ορθοδοξίας προς αντιμετώπιση καυτών προβλημάτων, πού ταλαιπωρούν επί μέρους άτομα, οικογένειες και τη κοινωνία μας. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα αυτά, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθούν αποκλειστικά και μόνο θρησκευτικά προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο το βιβλίο αυτό αποτελεί προσφορά της Εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο.


('Εκδοση 1995, Σελίδες 306).

ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Μεθοδεύσεις Ολοκληρωτικών Αιρέσεων και Παραθρησκευτικών Ομάδων.


Την τελευταία δεκαετία , ολοκληρωτικής φύσεως νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες κήρυξαν ανίερο πόλεμο σε παγκόσμιο επίπεδο εναντίον οποιουδήποτε τόλμησε να ασκήσει κριτική εναντίον τους. Δεν μπορούσε λοιπόν να μείνει έξω από το “στόχο” και η απολογητική της Εκκλησία μας.
Σ’ αυτό το βιβλίο αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο του ανίερου πολέμου, πίσω από τα προσωπεία της “δημοκρατίας”, της υπερασπίσεως των “ατομικών δικαιωμάτων” και της “θρησκευτικής ελευθερίας”. Ταυτοχρόνως όμως παρουσιάζεται το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας, στην υπηρεσία της υπερασπίσεως των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, στη διακονία της Ορδοδοξίας και του 'Εθνους.
Η έκδοση αυτή αποτελεί ουσιαστική συμβολή, όχι μόνο στην απολογητική της Εκκλησίας μας, αλλά και στην άμυνα της χώρας, γιατί συντελεί στην ορθή ενημέρωση των υπευθύνων παραγόντων, ώστε να αντιληφθούν ότι οι ναζιστικής νοοτροπίας ομάδες σπεύδουν να συκοφαντήσουν ως ναζιστές όσους τις ξεσκεπάζουν.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 424).

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχος Α'.


Τα προβλήματα γύρω από την ύπαρξη συγκλονίζουν σήμερα πολλούς ανθρώπους. Από πού έρχομαι; Ποιος είμαι; Υπάρχει ζωή μετά θάνατο; Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου;
Πολλοί τρέχουν σε ποικίλες εσωτεριστικές ομάδες και ζητούν απάντηση σ’ αυτά τα προβλήματα. Ο πνευματισμός, η μαγεία, ο αποκρυφισμός σε όλες του τις μορφές δεν είναι πλέον φαινόμενα πού εμφανίζονται στο περιθώριο της κοινωνίας μας. Προσδιορίζουν το φρόνημα πολλών, ανεξάρτητα από ηλικία, μόρφωση, επάγγελμα, κοινωνική θέση.
Η σειρά “Αποκρυφισμός στο φως της Ορθοδοξίας” έχει ως σκοπό να δεχθεί την αποκρυφιστική πρόκληση και να εξετάσει αυτό το φαινόμενο στο φως της χριστιανικής πίστεως.

('Εκδοση 1994, Σελίδες 32).

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχος Β'. Καββάλα - Ιάμβλιχος.


Η “άτραπός” οδηγεί τον αποκρυφιστή όχι σ’ ένα Θεό έξω από αυτόν, αλλά στη “συνειδητοποίηση” ότι ο ίδιος και όλα τα πράγματα αποτελούν “καταστάσεις της συνείδησης” και “να λάβει γνώση της θεότητας μέσα στο καθετί”. Η οργάνωση αυτή αποτελεί σύστημα αυτοεξέλιξης, αυτοπραγμάτωσης, μένει πιστή στην καββαλιστική τάση και αποτελεί αποκρυφιστικό σύστημα αυτοσωτηρίας, ασυμβίβαστο για κάθε χριστιανό.
Δεν μπορεί κανείς να είναι ορθόδοξος χριστιανός και ταυτόχρονα Καββαλιστής ή οπαδός της οργάνωσης Ιάμβλιχος.

('Εκδοση 1994, Σελίδες 16).
Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχος Γ'. Αλχημεία.


Οι αλχημιστές οργανώθηκαν κατά τον Ι Θ` αιώνα σε αλχημικές εταιρείες, πού δρούσαν ως μικρές “υπέρ-μυστικές ομάδες”, λόγω του εχθρικού περιβάλλοντος. 'Ομως κατά τα τέλη του Ι Θ` αιώνα δημιουργήθηκε η Αλχημική εταιρεία της Γαλλίας, πού δρα πλέον φανερά. Η εταιρεία αυτή ισχυρίζεται πώς διατηρεί δεσμούς με την διεθνή κίνηση των Ροδόσταυρων και έβαλε ως στόχο τη διατήρηση της κληρονομιάς των “απόκρυφων” επιστημών της Γαλλίας και των μεγάλων ερμητικών παραδόσεων, που θεωρούν τη φύση στο σύνολό της ως την “ανώτερη εκδήλωση της ζωής”.

('Εκδοση 1994, Σελίδες 32).
Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχη 4ο - 8ο. Αποκρυφιστικές Ομάδες.

Απ’ όσα αναφέρονται σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται σαφές ότι οι Ροδόσταυροι, Ναΐτες, Καθαροί, Πεφωτισμένοι, καθώς και η Θεοσοφία, Ανθρωποσοφία, και Μασονία είναι θεσμοί ασυμβίβαστοι με τη Χριστιανική πίστη και την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ο κίνδυνος διαβρώσεως του ποιμαντικού έργου και ακυρώσεις του μηνύματος του Ευαγγελίου και της εν Χριστώ ελπίδος.
‘Οπως και οι άλλες αποκρυφιστικές ομάδες στις οποίες αναφερθήκαμε, εγκαταλείπουν τον άνθρωπο εντελώς μόνο, στην προσπάθεια του να βρει το αληθινό νόημα της ζωής και να το πραγματώσει. Αυτό είναι δυνατόν μόνον δια της θείας χάριτος, δια της δωρεάς του Χριστού.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 103).

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχη 9ο - 15ο. Νεοαποκρυφισμός.


Κατά μία αντίληψη πρόκειται εδώ για κίνηση “παραδοσιακής μορφής”, στα πλαίσια της οποίας οι 'Ελληνες οφείλουν να ξεθάψουν το πάνθεο του Ολύμπου (ολυμπισμός), οι Αιγύπτιοι τον 'Οσιρι, την 'Ισιδα και τον Ρα, οι Πέρσες την αστρολατρεία και τον ζωροαστρισμό, οι Ινδοί τον Σίβα και τον Κρίσνα, οι Κινέζοι τον Βούδα και τον ταοϊσμό, οι Εβραίοι το καββαλισμό, οι Αφρικανοί τον βουντουισμό και τον φετιχισμό και οι Αμερικανοί τον ινδιάνικο πολιτισμό, Λύκο και τον “Αετό". 'Ετσι καθένας θα λατρεύει τους “θεούς του τόπου του”.
Η αντίληψη όμως αυτή δεν φαίνεται να είναι ορθή. Εδώ δεν πρόκειται για ειδωλολατρεία “παραδοοσιακής μορφής”, αλλά για νέο-ειδωλολατρεία.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 158).

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τεύχη 160 - 20ο. Μαγεία.


Τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα από το 1993, την ελληνική κοινωνία απασχολεί έντονα το θέμα της μαγείας και γενικότερα του αποκρυφισμού σε όλες τις μορφές του, ακόμη και της μαύρης μαγείας και του σατανισμού. Τα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια ασχολούνται τον τελευταίο καιρό σχεδόν συνέχεια μ’ αυτό το θέμα.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 103).

ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ
Ορθόδοξη Θεώρηση & Αντιμετώπιση.


Τα γεγονότα πού αποκαλύφθηκαν στις αρχές του έτους 1994 γύρω από τον σατανισμό “έκοψαν την ανάσα” του ευρύτερου κοινού στη χώρα μας και δικαίωσαν, δυστυχώς, κατά τον πιο τρομακτικό τρόπο τις προειδοποιήσεις μας, πού συνοψίζονταν στη φράση: “η χώρα μας εξελίσσεται σε μια τεράστια αποκρυφιστική αγορά”!
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε δεκαετή μελέτη του διεθνούς αποκρυφιστικού και νεοσατανιστικού σκηνικού δεν αποβλέπει στην καλλιέργεια “τρομολαγνείας” και σατανο-υστερίας. Αποτελεί σφαιρική μελέτη αυτού του φαινομένου, προτείνει διέξοδο και προβάλλει την ελπίδα, ανεξάρτητα από την οποία άβυσσο στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 302).

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ.
Εμπειρίες Πρώην Σατανιστών.


'Οταν γίνεται λόγος για το Σατανισμό ή όταν συμβαίνουν τρομακτικά πράγματα σαν εκείνα της Παλλήνης το 1993 , καλλιεργείται συστηματικά, ιδιαίτερα από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως ένα αίσθημα τρομολαγνείας. 'Ολοι μιλούν για εγκληματικές φύσεις και πωρωμένες προσωπικότητες.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 'Εχομε το δικαίωμα να ξεγράψομε αυτούς τους νέους ανθρώπους ή να ρίξομε το λίθο του αναθέματος; Είναι αυτοί οι μόνοι ένοχοι;
Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα δοθεί απάντηση σ’ αυτό το βιβλίο μέσα από τις εμπειρίες τριών νέων ανθρώπων, πού έπεσαν θύματα στο Σατανισμό.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 87).

ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.
"Φιλανθρωπία Χριστού". Σειρά Β'.


Το 1966, ο 'Αντον Σαντόζ Λαβέυ, τυχοδιώκτης, ναζιστής παρανοϊκός κι έκφυλος, ιδρύει την πρώτη επίσημη εκκλησία του Σατανά, στην Καλιφόρνια. Οι διάσημοι Καλλιτέχνες του Χόλλυγουντ, ξετρελαίνονται με το “Χαππενινγκ” Και σπεύδουν να γίνουν μέλη. Οι Ιγκλς γράφουν τον ύμνο της Εκκλησίας, το “Χοτέλ Καλιφόρνια”. Ενα τραγούδι πού τόσο αγαπήθηκε απ’ τα νιάτα της χώρας μας.
Το 1969 , ο Τσάρλς Μάνσον, γνωστός ως “Σατανάς”, με την οργάνωση του πού είχε την έδρα της στην Αγγλία, σφάζει πέντε άτομα, Κι ανάμεσά τους, την ηθοποιό Σάρον Τέητ, σύζυγο τού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Ο Πολάνσκι είχε χρησιμοποιήσει τον 'Αντον Λαβέυ, ως ηθοποιό, στο έργο του: του: ”Το μωρό της Ρόζμαρι”. Ο Λαβέυ, εκεί, έπαιξε τον εαυτό του:...Σατανά.


('Εκδοση 1994, Σελίδες 16).
Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και εκθέτει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει κανείς να πιστεύει στην αστρολογία.
Πέρα από αυτό αποδεικνύεται ότι το αστρολογικό - αποκρυφιστικό φρόνημα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική ζωή, όχι μόνον των οπαδών της αστρολογίας, αλλά και εκείνων πού την απορρίπτουν.
Τέλος το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τους εθνικούς κινδύνους πού εμπερικλείει η αστρολογική - αποκρυφιστική εξάρτηση και αποδεικνύει ότι δοξασίες τής αστρολογίας είναι ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του ορθοδόξου χριστιανού. Είναι το βιβλίο αυτό μια ορθόδοξη κριτική θεώρηση του θέματος. Το συνιστούμε ιδιαίτερα για τη σημερινή εποχή, διότι το καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο η προβολή σε καθημερινή βάση αστρολόγων και μέντιουμ από τα Μ. Μ. Ε.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 272).

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.


Στην εποχή μας οι αιρέσεις και η παραθρησκεία εμφανίζουν ιδιαίτερη έξαρση. Παλαιές ομάδες αναβιώνουν, εμφανίζονται νεώτερες, με εκατοντάδες προσωπεία και απειλούν όλους τους τομείς της ζωής, ακόμη και τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής. Τα σχέδια τους καταρτίζονται στα διεθνή κέντρα τους. Χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα, δημιουργούν ειδικές (μυστικές) υπηρεσίες εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας και ενώνονται μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τον “κοινό εχθρό”, δηλαδή τον καθένα που θα τολμήσει να ασκήσει εναντίον τους κριτική. Οι ομάδες αυτές δεν γνωρίζουν θρησκευτικά η γεωγραφικά σύνορα , μετακινούν απεριόριστα ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα, προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς που έθεσαν. Μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα ήταν ανάγκη να ανάγκη να αναζητηθούν νέες δομές γιά την Ορθόδοξη αντιαιρετική ποιμαντική, δηλαδή για την απολογητική της Εκκλησίας.
Στο βιβλίο αυτό, δημοσιεύονται βασικά κείμενα της νέας αυτής δομής του Ορθοδόξου ποιμαντικού έργου στο επίπεδο της Ενορίας, της Μητροπόλεως, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο σύνολό της.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 333).

AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ.
Προβληματική και Στρατηγική.


Η αυξημένη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας δημιουργεί για την ελληνική κοινωνία όλο και περισσότερα προβλήματα πνευματικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ακόμη και Εθνικά Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη να γνωρίσουμε σε βάθος αυτά τα προβλήματα και να καταρτίσουμε ανάλογη στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.
Το βιβλίο αυτό, αποτελεί καρπό εικοσαετούς ποιμαντικής εμπειρίας και καλύπτει βασικό κενό στην “ορθόδοξο βιβλιογραφία” προσφέροντας πρακτική βοήθεια για την ορθή αντιμετώπιση της απειλής των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων στον ευρύτερο ορθόδοξο χώρο.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 304).

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ. Πρακτικός Οδηγός για την Οικογένεια.  

'Οταν ένα μέλος οικογενείας πέσει θύμα μιας σέκτας, δημιουργούνται προβλήματα γιά όλη την οικογένεια. Οι οικείοι διαπιστώνουν με τρόμο αλλαγές στη συμπεριφορά τού θύματος, αλλοίωση της προσωπικότητάς του και αισθάνονται εντελώς αβοήθητοι. Τις περισσότερες φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, όχι μόνο δεν συνιστά ουσιαστική βοήθεια, αλλά αντίθετα προξενεί μεγαλύτερη ζημιά.
Ποιος λοιπόν είναι ο ορθός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, κυρίως από μέρους των οικείων; Τι πρέπει να αποφεύγουν και τι οφείλουν να προσέξουν σε περίπτωση πού κάποιο μέλος της οικογενείας πέσει θύμα ολοκληρωτικής πνευματικής εξαρτήσεως από νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες;
Το βιβλίο αυτό έχει ως σκοπό να φέρει κυρίως στις οικογένειες αυτές μια πρώτη βοήθεια. Είναι είδος εγχειριδίου σωστής συμπεριφοράς.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 88).
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.  

Το πιο βασικό ζήτημα στη ζωή του ανθρώπου σήμερα είναι το νόημα της ίδιας του της ύπαρξης σ’ ένα κόσμο πού φαίνεται να οδηγεί κάθε μέρα σε νέα αδιέξοδα. Ποια είναι η υπαρξιακή μας ταυτότητα; Ποια η θέση μας μέσα στον κόσμο; Από πού ερχόμαστε; Πού πηγαίνουμε; Υπάρχει νόημα στη ζωή μας; Ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί σ’ αυτό;
Αυτά τα ερωτήματα πιέζουν σήμερα τον άνθρωπο, πού αναζήτησε απαντήσεις στην επιστήμη, στη σύγχρονη τεχνολογία, στη φιλοσοφία και στην μοντέρνα ψυχολογία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε τρομακτική απογοήτευση.
Βασικός σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να προσφέρει την Ορθόδοξη λύση στα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου, να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα πού θέσαμε, στο φως της Ορθοδοξίας.

('Εκδοση 1996, Σελίδες 400).

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ. Τόμος Α'.

Η Οργάνωση των “μαρτύρων του Ιεχωβά” γνώρισε, στη διάρκεια της ιστορία της, ουσιαστικές αλλαγές στις δοξασίες της, στην οργανωτική δομή, στις πρακτικές, στους στόχους της.
Ξεκίνησε ως ιδιωτική επιχείρηση του Καρόλου Ρώσσελ, μεταβλήθηκε σε μετοχική εταιρεία, έγινε θρησκευτική αίρεση, οικοδομήθηκε σε “θεοκρατία” ή καλύτερα σε δικτατορία και σε “μόνη νόμιμη κυβέρνηση σ’ όλη τη γη”.
Στο τρίτομο αυτό έργο, ο συγγραφέας, μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα εικοσαετούς σκληρής εργασίας του. Είναι μία σφαιρική μελέτη του φαινομένου της “Λατρείας της Σκοπιάς”, βασισμένη στη βιβλιοθήκη των εκατό και πλέον ετών της ιστορίας αυτής της βορειοαμερικανικής εταιρείας και ακόμη σε άγνωστες μέχρι σήμερα πηγές.
Το βιβλίο αυτό λαμβάνει υπόψη του και τις νεώτερες μεταβολές (1992-1993) που συντελέσθηκαν στο Μπρούκλιν και μ’ αυτή την έννοια καλύπτει ένα μεγάλο κενό.

('Εκδοση 1993, Σελίδες 239).

ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, Τόμος Β'.

Οι δύο πρώτοι τόμοι αυτού του έργου αποδεικνύουν ότι η “αυτοβιογραφία” της “Σκοπιάς’ είναι γεμάτη από νοθεία, ιστορική απάτη, μισές αλήθειες. Σύστημά της η απόκρυψη των αληθινών γεγονότων, που την αποδεικνύουν επαρμένο, πονηρό και αδίστακτο “δούλο”, ο οποίος χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να παγιδεύσει και να κρατήσει αιχμαλώτους ανύποπτους πολίτες.

('Εκδοση 1994, Σελίδες 470).
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, Τόμος Γ'.

Ο τρίτος τόμος, “μάρτυρες του Ιεχωβά και Ορθοδοξία”, αποδεικνύει τον αντι-γραφικό χαρακτήρα της εταιρείας αυτής, αλλά ταυτόχρονα κατοχυρώνει και τη γραφική αλήθεια της Ορθοδοξίας.

('Εκδοση 1995, Σελίδες 267).


Τα βιβλία μας διατίθενται στα βιβλιοπωλεία.
Αν δεν βρίσκετε κάποια από αυτά, μπορείτε να απευθυνθείτε
στην Π. Ε. Γ.

Γιά παραγγελίες βιβλίων τηλεφωνήσατε:
(
210) 6082 271 και (210) 6396 665, Fax: (210) 6082 219.

Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Π. Ε. Γ., Τ. Θ. 60120, 153 42 Αγία Παρασκευή
.


Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από «αυθεντίες» και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Γιά περισσότερες πληροφορίες:
Π.Ε.Γ., τηλ.: 210 6396.665, 210 6082.271, Fax: 210 6082.219. ή γράψτε μας : Τ.Θ. 60120, 153 42  Αγία Παρασκευή.
Γιά την οικονομική ενίσχυσή μας:
Π.Ε.Γ.,  Εθνική Τράπεζα  Ελλάδος,  Αριθ.Λογ. 180-296004-44.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής.