Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.

Ορθόδοξα βιβλία στα Γερμανικά Orthodoxe Literatur in deutscher Sprache
[Home][Ελληνικά][English Section]
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ.
Άλλων Εκδόσεων:
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.


'Οταν κανείς ομιλεί γιά Ομοιοπαθητική πρέπει κατ’ αρχήν να γνωρίζει ότι δεν αναφέρεται σε κάποια ιατρική ειδικότητα όπως είναι η χειρουργική η μαιευτική κ.λ.π., αφού όπως οι ίδιοι οι ομοιοπαθητικοί ομολογούν, “...σε καμιά χώρα, τουλάχιστον του ανεπτυγμένου κόσμου, δεν υφίσταται η Ομοιοπαθητική σαν επίσημη κρατική πανεπιστημιακή ειδικότητα”. Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό "θεραπευτικό" σύστημα πού βασίζεται, στην ολιστική θεώρηση του κόσμου και του ανθρώπου.

('Εκδοση Πρωτοβουλίας Γονέων Βορείου Ελλάδος για την Προστασία της Οικογένειας και του Ατόμου, Πολύγυρος Χαλκιδικής, Σελίδες 30).
http://www.im-glyfadas.gr/01/01/01010008.asp
ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Ποιμαντική, Κοινωνική και Νομική Αντιμετώπισή τους.

Κατά τα τελευταία χρόνια ως Εκκλησία αλλά και ως 'Εθνος δεχόμαστε μία πραγματική απειλή από μέρους φουνταμενταλιστικών αιρέσεων, παραθρησκευτικών ομάδων, ρευμάτων, τάσεων, εξωχριστιανικής και εξωευρωπαϊκής προελεύσεως, η οποία δημιουργεί μία δύσκολη κατάσταση, η αντιμετώπιση της οποίας αποκτά προτεραιότητα. Οι πιο πάνω ομάδες δεν παρουσιάζονται σήμερα στο προσκήνιο ως αιρέσεις, δηλ. ομάδες πού κηρύττουν κάτι διαφορετικό από την Εκκλησία μας ή και αντίθετο με τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας. Συνήθως κρύπτονται κάτω από ένα κοινωνικό, μορφωτικό, φιλοσοφικό, υγιεινιστικό, ψυχολογικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό ή επιστημονικό προσωπείο και αποβλέπουν στη διάβρωση όλων των τομέων της ζωής, μηδέ εξαιρουμένων και αυτών της πολιτικής και οικονομικής.
Η έκδοση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκείας της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης και της “Παγκύπριας 'Ενωσης Γονέων για την προστασία τού Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού της Οικογένειας και του Ατόμου”.

(Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Τσιάκκα, 'Εκδοση Π.Ε.Γ. Κύπρου, Σελίδες 222).
Τηλ. 003-5725-712839.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Αυτή η Πανορθόδοξη συνεργασία, πού ευλογείται από τους προκαθήμενους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποτελεί την πλέον εύστοχη απάντηση στην συντονισμένη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας.
Τα επίσημα κείμενα της Η' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων στην Πάφο της Κύπρου δημοσιεύονται σ’ αυτό το βιβλίο, πού αποτελεί προσφορά της Εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους και ιδίως από όσους έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο της πληροφόρησης του Ελληνικού λαού για τη δραστηριότητα των αιρέσεων και της παραθρησκείας.

('Εκδοση Π.Ε.Γ. Κύπρου, Σελ. 424). Τηλ. 003-5725-712839.

Α' ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ. Καταστροφικές Λατρείες και Ψυχο-Ομάδες. Λεμεσός 2000.

Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται τα πορίσματα της Α` Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης για θέματα, πού αφορούν τις Καταστροφικές Λατρείες και Ψυχο-ομάδες ή όπως ευρύτερα χαρακτηρίζονται, Νεοφανείς Αιρέσεις και Παραθρησκευτικές Ομάδες, πού πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία τον Οκτώβριο του 1999. Η Συνδιάσκεψη έφερε στην επιφάνεια μία, άγνωστη πτυχή του προβλήματος. Αυτή των κοινωνικών επιπτώσεων από τη δραστηριότητα των αιρέσεων στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες και της ευθύνης της πολιτείας έναντι του προβλήματος.

('Εκδοση Π.Ε.Γ. Κύπρου, Σελίδες 176).
Τηλ. 003-5725-712839.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.

"Σήμερα οι πολεμικές τέχνες τείνουν να καθιερωθούν σαν ένα κομμάτι της ζωής μας, περιλαμβανόμενες σε διεθνείς θεσμούς όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες. Ωστόσο ο περισσότερος κόσμος αγνοεί περί τίνος πρόκειται. Για μένα οι πολεμικές τέχνες είναι κάτι που αγάπησα από μικρή ηλικία και ασχολήθηκα μαζί του με όλη μου την καρδιά. Σ' αυτό το βιβλίο, προτίμησα να μην μοιραστώ απλά και μόνο την προσωπική μου εμπειρία, αλλά να ψάξω περισσότερο στο χώρο αυτό που επί χρόνια μου ήταν τόσο οικείος, ώστε αυτός να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο αντικειμενικά. Γι' αυτό η εικόνα του όλου θέματος δίνεται εξίσου με στοιχεία, που μπορούν να επιβεβαιωθούν με τη βιβλιογραφία και με τις συνεντεύξεις Ελλήνων δασκάλων και μαθητών του είδους. Ελπίζω και εύχομαι το βιβλίο να σε ξεναγήσει αποτελεσματικά σ' έναν χώρο, που ίσως είναι θαυμαστός και καινούργιος για σένα. Αν πάλι συμβαίνει να τον γνωρίζεις ήδη με κάποιον τρόπο, να σε παρακινήσει να τον δεις από μια διαφορετική σκοπιά". Μαρία Δημητριάδου.

(Μαρίας Δημητριάδου, Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος, Σελ. 304).
Τηλ. 210-3224.819.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Ο Χριστιανισμός και οι άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν τον ίδιο Θεό; Ποιος είναι ο τελικός σκοπός του Οικουμενισμού; Πώς ερμηνεύονται τα "θαύματα" του παγανισμού; Μπορεί να υπάρξει "χριστιανική γιόγκα"; Τί κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα UFO; Η "χαρισματική" κίνηση και τα υπερφυσικά "χαρίσματα" κάποιων είναι πραγματικά καρπός του Αγίου Πνεύματος; Μήπως ή λεγόμενη "νέα θρησκευτική συνειδητότητα" προετοιμάζει την παγκόσμια θρησκεία; Αυτά, και πολλά άλλα επίκαιρα ερωτήματα πραγματεύεται σ' αυτό το best seller ο π. Seraphim Rose, ένας Αμερικανός Ορθόδοξος ιερομόναχος, σύμφωνα με τη σοφία των Αγίων Πατέρων. Φαινόμενα όπως ή Γιόγκα, το Ζεν, ή Τάντρα, ο Υπερβατικός Διαλογισμός, ο γκουρού Μαχαράτζι, οι Χάρε Κρίσνα, τα UFO, ή χαρισματική κίνηση και το Jonestown εξετάζονται εξονυχιστικά και ο πραγματικός τους χαρακτήρας αποκαλύπτεται καθαρά.

(
Ιερομονάχου Seraphim Rose, 'Εκδόσεις ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, Σελίδες 272).
Τηλ. 210-8828.788.

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Αποκαλύπτει τη δράση της εξτρεμιστικής παραθρησκείας $cientology (και του ελληνικού παραρτήματός της Κ.Ε.Φ.Ε.) τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και στη Ρωσία. Εξηγεί πώς (μαζί με παρεμφερείς ολοκληρωτικές οργανώσεις) επηρεάζει σημαντικές πολιτικές και άλλες εξελίξεις, όπως την κίνηση για αλλαγή του Συντάγματος, το θέμα των νέων ταυτοτήτων, τον πόλεμο εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τη συκοφάντηση της Ελλάδος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις συκοφαντικές εκστρατείες εναντίον αντιπάλων. Αποκαλύπτει τη μακρόχρονη διαπλοκή της με αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, τις παρεμβάσεις της C.I.A. εναντίον της δικής μας Ε.Υ.Π. και της Κρατικής Ασφαλείας προς όφελος τέτοιων εξτρεμιστικών παραθρησκειών. Παράλληλα, ρίχνει φως στις σκοτεινές δραστηριότητες της στην Αλβανία, Γιουγκοσλαβία ακόμη και στο Κοσσυφοπέδιο από τις αρχές του '90.

(Αντώνη Μποσνακούδη,
Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Σελίδες 512).
Τηλ. 210-6440.021.

Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν αφήνει το σώμα κατά την ώρα του θανάτου; Σε ποια κατάσταση βρίσκεται από την ώρα εκείνη μέχρι την Τελική Κρίση; Προσφέρουν άραγε τα πολυάριθμα σύγχρονα βιβλία για τη μετά θάνατον ζωή κάποιες πραγματικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ή απλώς και μόνον υποδηλώνουν μια πραγματικότητα την όποια ακόμα και όσοι "επιστρέφουν από τους νεκρούς" συχνά παρανοούν; Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη δύο χιλιάδων ετών διδασκαλία και εμπειρία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την πραγματικότητα του αλλού κόσμου, σε σύγκριση και αντίθεση με τις σύγχρονες "μεταθανάτιες" εμπειρίες του πανάρχαιου αποκρυφισμού. Στη βάση της θεϊκά αποκαλυμμένης γνώσης αγίων και οραματιστών στη διάρκεια των αιώνων, το βιβλίο αυτό μίλα για: Αγγέλους και δαίμονες, και τις φανερώσεις τους στον κόσμο μας. Τον παράδεισο και την κόλαση, τον "τόπο" και την πραγματικότητα τους. Τη φύση των αληθινών εμπειριών από τον άλλο κόσμο, και το ποσό πολύ διαφέρουν από τις αποκρυφιστικές και ψυχικές εμπειρίες. Τις "εναέριες δυνάμεις" με τις οποίες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή. Τη σημασία των συγχρόνων εμπειριών οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από τους Δρες Κιούμπλερ-Ρος, Μούντυ, Όσις και Χάραλντσον, καθώς και άλλους ερευνητές. Τη "Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών", τα έργα του Εμάνιουελ Σβέντενμποργκ, το "αστρικό πεδίο" της Θεοσοφίας, και τις "εξωσωματικές εμπειρίες" του Ρόμπερτ Μόνροου.

(Ιερομονάχου Seraphim Rose, 'Εκδόσεις ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ, Σελίδες 420).
Τηλ. 210-3214.565.

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ.

Σατανισμός. Λέξη που προκαλεί φρίκη και τρόμο. Η επικαιρότητα για το φαινόμενο απελπιστική. Κι όμως σήμερα τον βρίσκουμε παντού. Παλαιές θεωρίες που κρύβονταν στο σκοτάδι βγαίνουν από τα υπόγεια και κραυγάζουν θριαμβευτικά. "Το κτήνος που έχουμε μέσα μας δεν πρέπει να το εξορκίσουμε αλλά να το εκπαιδεύσουμε" σημειώνει ο Anton Szandor LaVey "πάπας της Εκκλησίας του Σατανά". Ανθρωποθυσίες, ναρκωτικά, ολοκληρωτική παράδοση των ψυχών και των σωμάτων στην πιο ειδεχθή και απαίσια μορφή. Τα "παιχνίδια" παίρνουν το χρώμα μιας μεγάλης φρίκης. Κι όμως σήμερα πωλούνται σατανικές βίβλοι, κηροπήγια, σύνεργα, έντυπα, εφημερίδες, κύπελλα και ό,τι χρειάζεται για μια σατανική "τελετή", ανοιχτά και σε δημόσιους χώρους. Και κανείς δεν συλλαμβάνεται, γιατί κανείς δεν υπάρχει που να απευθύνει κατηγορία σε κανέναν.
Σε ορισμένες χώρες η εξάπλωση του Σατανισμού έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Κι όμως ο πολύς κόσμος δεν αντιδρά. Τα αντανακλαστικά του χαλάρωσαν επικίνδυνα. θεωρεί τον σατανισμό, έξυπνα σχεδιασμένο παιχνίδι, και βέβαια όχι μια σκοτεινή συνωμοσία με σκοπό την απόλυτη υποταγή στο Διάβολο.

(Εκδόσεις Χρυσοπηγή, Σελίδες 32). Τηλ. 22950-22.228.

ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ. Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Η αναβίωση του παγανισμού αποτελεί αναμφίβολα μια δυναμική πρόκληση για την ποιμαντική της Εκκλησίας μας. Η ορμητική εισόρμηση του συγχρόνου δεισιδαίμονος, πολυπρόσωπου και πολυποίκιλου παγανιστικού κινήματος στη ζωή των ανθρώπων χρήζει ιδιαίτερης ποιμαντικής αντιμετώπισης. Πριν από κάθε άλλη ενέργεια χρειάζεται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση του λαού μας για το νεοφανές και επικίνδυνο αυτό κίνημα.
Το πόνημα αυτό έχει ως στόχο να ενημερώσει τον αναγνώστη για τη φύση, τις καταβολές και τις επιδιώξεις του νεοπαγανιστικού κινήματος. Έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη συστηματική παρουσίαση του νεοπαγανισμού στη χώρα μας. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση του λαού μας για το επικίνδυνο αυτό, παράλογο και αλλοπρόσαλλο πνευματικό και θρησκευτικό πολυπρόσωπο κίνημα, το οποίο κρύβεται τεχνηέντως κάτω από τον μανδύα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι οι "αρχαιολάτρες" δεν είναι κάποιοι ελάχιστοι ρομαντικοί, οι οποίοι έχουν στραφεί προς το αρχαιοελληνικό παρελθόν και θέλουν να "επανελληνίσουν" την Ελλάδα, όπως διατυμπανίζουν, αλλά (εκούσια ή ακούσια) όργανα των κύκλων της περιβόητης Νέας Εποχής, με απώτατο σκοπό να υποδουλώσουν το λαό μας, που στέκεται σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

('Εκδοση Αποστολικής Διακονίας, Σελίδες 48). Τηλ. 210-7272.381

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Άλλη αναίρεση του Ελληνισμού σήμερα είναι η μανική αρχαιολατρία ή καλύτερα αρχαιοπληξία, αναβίωση της προσπάθειας του αυτοκράτορα Ιουλιανού (+361). Πρακτικά εκφράζεται ως προσπάθεια αποσύνδεσης του Ελληνισμού από την Ορθοδοξία, που θεωρείται εσφαλμένα ως "εβραϊκή αίρεση", ενώ, όπως είδαμε, ήδη ο Απ. Παύλος απελευθέρωσε τον Χριστιανισμό από κάθε κίνδυνο επιρροής του φαρισαϊκού Ιουδαϊσμού, συνδέοντας τον με την Ελληνικότητα. Αρχαίος Ελληνισμός, όπως τον νοούν οι αρχαιολάτρες μας, δεν μπορεί πια να υπάρξει, χωρίς αυτοκτονία του Ελληνισμού, που δοξάστηκε και δοξάζεται μέσα στην Ορθοδοξία. Ο Ορθόδοξος Ελληνισμός, ταυτισμένος με την εν Χριστώ ένσαρκη Αλήθεια, συνεχίζει να φωτίζει λυτρωτικά τον κόσμο, νοηματοδοτώντας τον κόσμο και την ιστορία με τον δικό του τρόπο, και γι' αυτό έχοντας τη δική του πρόταση ζωής και σωτηρίας.

(Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μεταλλινού, 'Εκδοση Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, Σελίδες 134). Τηλ. 210-6425998.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ-ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ.

Η αναγκαιότητα της συγγραφής αυτού του έργου προέκυψε από μία καθαρά ποιμαντική ανάγκη, η οποία υπάρχει στο χώρο της καθόλου Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η ανάγκη αυτή άφορα στην άμεση ενημέρωση των ποιμένων και διδασκόντων της Εκκλησίας για τη διδασκαλία και δραστηριότητα των ομάδων αυτών, όσο και την οριοθέτηση της Ορθοδόξου Πίστεως έναντι των νέων αιρετικών, παραθρησκευτικών και ιδεολογικών προκλήσεων.

(Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Τσιάκκα, 'Εκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, Σελίδες 1.162). Τηλ. 003-5725-712839.

ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Λέγουν πάλι ότι τάχα ο Χριστιανισμός μιμήθηκε τις θεωρίες, τους μύθους και τις τελετές των αρχαίων ειδωλολατρών, χωρίς να έχει σχεδόν τίποτε αυθεντικά δικό του.
Χρειάζεται άραγε προσπάθεια ανασκευής αυτής της κατηγορίας τους; Τί κοινό υπάρχει μεταξύ Χριστού και ειδώλων; Ποιος μπορεί να μας υπόδειξη κάτι ανάλογο της θείας Λειτουργίας των Χριστιανών, όπου "τα φοβερά τελεσιουργείται"; Ή κάτι ανάλογο με το "Πιστεύω" και τα ιερά δόγματα της αμώμου Πίστεως μας; Τί σχέση έχουν οι μύθοι των ειδωλολατρών με την ιστορική πραγματικότητα της Εκκλησίας; Πώς μπορούν να συγκριθούν οι αναισχυντίες και εμπάθειες των ψευδοθεών του Ολύμπου με το μοναδικό, ιστορικό, πανάγιο πρόσωπο του θεανθρώπου Χρίστου, ο Οποίος "αμαρτίαν ουκ εποίησεν ουδέ ευρέθη δόλος εν τω στόματι αυτού", και για την αγάπη και την σωτηρία μας έγινε άνθρωπος και υπέμεινε σταυρό εκουσίως;

('Εκδοση Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Άγιον Όρος, Σελίδες 136).
Τηλ. .

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Επειδή ο καιρός της αποστασίας έφτασε, παρουσιάστηκαν στην κοινωνία μας άνθρωποι, που δεν είναι απλώς ράθυμοι αλλά με ιδιαίτερο ζήλο και "απόνοια" αντιμάχονται τον αληθινό Θεό ξαναφέρνοντας στη μνήμη του λαού μας την ειδωλολατρία, που έχει καταργηθεί με τη μαρτυρία εκατομμυρίων χριστιανών μαρτύρων.
Γι' αυτό επιβάλλεται οι δάσκαλοι, που διαβάζουν την ιστορία και τη φιλολογία, να μαρτυρήσουν στο λαό μας την αλήθεια.
Οι ειδωλολάτρες προγονοί μας πόνεσαν πολύ με την ψεύτικη θρησκεία τους, που από πολύ νωρίς την έκριναν και την κατέκριναν οι ίδιοι.
Ο βαθύς πόθος για το Χριστιανισμό κραυγάζει μέσα από όλη την προχριστιανική λογοτεχνία μας. Γιατί κάποιοι δεν ακούν τις κραυγές αυτές; Ας μην έχουν να απολογηθούν ότι κανείς δεν τους τις επεσήμανε...

(Κώστα Γανωτή, 'Εκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Σελίδες 60).
Τηλ. 210.

Ο ΝΙΚ ΜΑΡΒΕΛ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ.

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των μυθιστορημάτων φαντασίας, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα σημαντικό 'παιδικό' βιβλίο το οποίο αξίζει της προσοχής μας: O Νικ Μάρβελ και ο Πόλεμος με το Θηρίο (ISBN: 960-630-933-9) Πρόκειται στην ουσία για μια θετική, ορθόδοξη απάντηση στον Χάρυ Πότερ και στην έντεχνη προώθηση του αποκρυφισμού και της 'νέας εποχής'. Προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για μικρούς και μεγάλους, πολύτιμα πνευματικά αντισώματα και μηνύματα ζωής. Όπως παραδείγματος χάριν η δύναμη της "ευχής", Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με ή η διδασκαλία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ περί απόκτησης του Αγίου Πνεύματος. Κι αυτό σε ένα 'παιδικό' βιβλίο το οποίο με την πολυεπίπεδη υπόθεσή του κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος! Το βιβλίο του Mark Elias Johnes έχει προσαρμόσει στα Ελληνικά ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης, μέλος ΔΣ της ΠΕΓ και συγγραφέας του βιβλίου "Ναι ή όχι στον Χάρυ Πότερ;". Χορηγός της έκδοσης είναι το Κέντρο Ενοριακής Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών.
Ο ΝΙΚ ΜΑΡΒΕΛ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ.

Όταν τον Μάρτιο του 2006 κυκλοφορήσαμε το πρώτο βιβλίο με τις περιπέτειες του Νικ Μάρβελ ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι το κοινό και ειδικά το πιστό πλήρωμα της Εκκλησίας θα αγκάλιαζε την προσπάθειά μας αυτή με τόση θέρμη, ώστε να έχουμε τρεις αλλεπάλληλες εκδόσεις μέχρι σήμερα, τις δύο πρώτες μάλιστα με διαφορά τριών μηνών μεταξύ τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Internet και εγκωμιάστηκε από πολλά χριστιανικά sites και fora, με αποτέλεσμα το λήμμα "Νικ Μάρβελ" να κατεβάζει στο Google σχεδόν 6.300 hits.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, το βιβλίο είχε θαυμάσιες κριτικές από μοναχούς, κληρικούς, 33 αρχιερείς, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, καθώς και πλήθος λαού. Ακόμη παρουσιάστηκε σε πολλά εκκλησιαστικά περιοδικά και εφημερίδες, αλλά και σε κοσμικά έντυπα. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο Κύριος ευλόγησε την προσπάθεια.
Έτσι, σήμερα εμψυχωμένοι από την καλή υποδοχή, αλλά και με συνειδητοποίηση της μεγάλης πλέον ευθύνης μας, έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε το 2ο βιβλίο της σειράς του Νικ Μάρβελ.
Η εκδοτική αυτή προσπάθειά μας συνεχίζει να έχει σαν στόχο της την αναμόρφωση του χώρου του σχετικού με το παιδικό θέαμα και ανάγνωσμα, στόχο φιλόδοξο μεν, αλλά και επιβεβλημένο, από την επιτεινόμενη σύγχυση που επικρατεί στον σχετικό χώρο.
Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι τα ερεθίσματα και τα μηνύματα που προκύπτουν από αυτή μας την προσπάθεια δε φιλοδοξούν να έχουν κυρίως ως αποδέκτες τα "παιδιά της Εκκλησίας" -αν και θα βοηθηθούν και θα ψυχαγωγηθούν κι αυτά από το συγκεκριμένο βιβλίο- όσο τα "παιδιά του κόσμου", που δυστυχώς απέχουν έτσι η αλλιώς από την Ευχαριστιακή Σύναξη.
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι και το βιβλίο αυτό θα χαράξει βαθειά τομή στο χώρο του παιδικού αναγνώσματος.
Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή ανάγνωση και περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σας στη διεύθυνση:
Τ.Θ. 60120, 153 10 Αγία Παρασκευή, στο forum: http://nickmarvel.forumup.gr/ ή στο email: nickmarvel@gmail.com
Ο ΝΙΚ ΜΑΡΒΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.

Η εντυπωσιακή αποδοχή των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς του "Νικ Μάρβελ" μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε σε έναν ακόμη τίτλο.
Το νέο βιβλίο είχε παρόμοια υποδοχή με τα δύο προηγούμενα και εντυπωσιακή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου. Το λήμμα "Νικ Μάρβελ" δίνει σήμερα 14.300 hits, ενώ επιστολές ευχαριστήριες λάβαμε από πολλά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου (για το 2ο βιβλίο).

Τα βιβλία μας διατίθενται στα βιβλιοπωλεία.
Αν δεν βρίσκετε κάποια από αυτά, μπορείτε να απευθυνθείτε
στην Π. Ε. Γ.

Γιά παραγγελίες βιβλίων τηλεφωνήσατε:
(210) 6396 665, Fax: (210) 6082 219.

Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Π. Ε. Γ., Τ. Θ. 60120, 153 42 Αγία Παρασκευή
.

 

Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από «αυθεντίες» και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Γιά περισσότερες πληροφορίες:
Π.Ε.Γ., τηλ.: 210 6396.665, Fax: 210 6082.219. ή γράψτε μας : Τ.Θ. 60120, 153 42  Αγία Παρασκευή.
Γιά την οικονομική ενίσχυσή μας:
Π.Ε.Γ.,  Εθνική Τράπεζα  Ελλάδος,  Αριθ.Λογ. 180-296004-44.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής.