Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.Τεύχος 40,
Απρίλιος-Ιούνιος 2005.

(Μέγεθος αρχείου: 656 Kb).


Τεύχος 39,
Ιανουάριος-Μάρτιος 2005.

(Μέγεθος αρχείου: 924 Kb).


Τεύχος 38,
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2004.

(Μέγεθος αρχείου: 520 Kb).


Τεύχος 37,
Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2004.

(Μέγεθος αρχείου: 788 Kb).


Τεύχος 36,
Απρίλιος-Ιούνιος 2004.

(Μέγεθος αρχείου: 736 Kb).


Τεύχος 35,
Ιανουάριος-Μάρτιος 2004.

(Μέγεθος αρχείου: 608 Kb).


Τεύχος 34,
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2003.

(Μέγεθος αρχείου: 533 Kb).


Τεύχος 33,
Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2003.

(Μέγεθος αρχείου: 778 Kb).Τεύχος 32,
Απρίλιος-Ιούνιος 2003.

(Μέγεθος αρχείου: 1.260 Kb).Τεύχος 31,
Ιανουάριος-Μάρτιος 2003.

(Μέγεθος αρχείου: 1.400 Kb).
ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ενημερωτικό Περιοδικό του
ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το περιεχόμενο του τεύχους, που επιθυμείτε, σε ηλεκτρονική μορφή (κάνοντας κλικ στην εικόνα του κάθε εξωφύλλου) ή να γίνετε συνδρομητές (να σας έρχεται το περιοδικό ταχυδρομικά στο σπίτι, χωρίς καμία επιβάρυνση ή υποχρέωσή σας).Για να μπορέσετε να διαβάσετε τις ηλεκτρονικές σελίδες του ΔΙΑΛΟΓΟΥ, θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα Reader της Adobe.
Αν τυχόν δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τις ιστοσελίδες της Adobe, κάνοντας κλικ εδώ:
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.htmlΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τεύχος 40, ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2005

Καταστροφικές συνέπειες από τη δραστηριότητα ων νεοφανών αιρέσεων (cults), του Πρωτ. π. Κυριακού Τσουρού (σελ…1). Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία (α' μέρος), του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…3). Βουντού, του Πρωτοπρ. Βασιλείου Γεωργόπουλου (σελ…5). π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, ένας σύγχρονος απολογητής (β' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου (σελ…6). Εκκλησία και κόσμος (α' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…9). Ποιοί και γιατί αμφισβητούν την ελληνορθόδοξη παράδοση (β'μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…12). Η προφητική τάξη, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…15). Το πνεύμα της επιστημονικής φαντασίας (α' μέρος), του κ. Ιωάννη Μηλιώνη (σελ…18).
Ειδήσεις - Σχόλια: Σαηεντολογία (σελ…21). Επώδυνες μνήμες (σελ…23). "Του λόγου το αληθές" (σελ…38). Πανεπιστήμιο "Hollywood"... καλοσώρησες (σελ…24). "Κυνήγι μαγισσών από την Ιερά Σύνοδο;" (σελ…26). "Δεν είναι μέτρο του κόσμου και της μουσικής η Ιερά Σύνοδος" (σελ…27). Σύνθημα: Υπερβατικός Διαλογισμός (α' μέρος) (σελ…28).
Η δύναμη της αγάπης (σελ…29).
Επιστολές: Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (σελ…30). Ευχαριστήρια επιστολή (σελ…30). Το βιβλίο "Έκφραση-Έκθεση" της Γ' Λυκείου (σελ…30).Τεύχος 39, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

Πρακτικός οδηγός για την οικογένεια (β' μέρος), του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…1). Γιατί τόση επιμονή για τον χωρισμό, του Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου (σελ…4). Ο υπαρξιακός χαρακτήρας της ελευθερίας, του κ. Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη (σελ…6). Οργανωμένα σχέδια (;), του κ. Αθανασίου Νεοφώτιστου (σελ…7). π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, ένας σύγχρονος απολογητής, του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου (σελ…10). Κρίση συνείδησης. Ρέυμοντ Φραντζ, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…12). Η ανεπάρκεια της θεολογίας των αρχαίων Ελλήνων, του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…15). Ποιοί και γιατί αμφισβητούν την ελληνορθόδοξη παράδοση, του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…18). Η παιδαγωγία της βίας και ο βιασμός των παιδιών μας, της κ. Ελένης Ανδρουλάκη (σελ…22).
Ειδήσεις - Σχόλια: Ο υπόκοσμος (σελ…25). Η έμμονη ιδέα (σελ…25). Μόνος εναντίον της Σαηεντολογίας (σελ…26). Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη (σελ…28). Ο "μαμωνάς" (σελ…29). Το "περιβάλλον" του Ιησού (σελ…34). Ο ζόφος του μακαρθισμού (σελ…30). Ελιξίρια Αγίου Όρους (σελ…31).

Τεύχος 38, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΤΙΟΣ 2004

Ο "Ιησούς Χριστός" του νεοπαγανισμού (β' μέρος), του Πρωτ. π. Κυριακού Τσουρού (σελ…1). Πρακτικός οδηγός για την οικογένεια, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…3). "Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν": ένα βιβλίο πρόκληση και πρόσκληση για τους πεντηκοστιανούς, του Αρχιμ. π. Αυγουστίνου Μύρου (σελ…7). Ευχετήριον Μήνυμα, της Χριστιανικής Ομάδας Αγάπης Δικαστικών Λειτουργών (σελ…11). Η ανερπάρκεια της θεολογίας των Αρχαίων Ελλήνων, του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…13). Η εκκλησιαστική "θεμελίωση" των παιδιών μας, του κ. Αθανασίου Νεοφώτιστου (σελ…17). Το "βάπτισμα" της "Σκοπιάς", της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…21). Πρόγραμμα και πορίσματα της ΙΣΤ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως (σελ…23).
Ειδήσεις - Σχόλια: Προς τους αναγνώστες (σελ…24). Οι ομάδες στα σχολεία (σελ…25). Το σύνδρομο του ραγιαδισμού (σελ…26). Ο επώδυνος δρόμος της επιστροφής (σελ…29). Εισδοχή ή εισβολή; (σελ…30). Δύο αποσπάσματα (σελ…32). Η δύναμη του παραδείγματος (σελ…33). Αίρεσις και Ευαγγέλιο (σελ…34). Υπερβάλλον ζήλος (σελ…35). Δόλια κατάχρηση αγνοίας (σελ…37). Γενική Συνέλευση (σελ…38). Η "Ενωτική Εκκλησία" του Μουν (σελ…40). Ο "Σατανισμός" (σελ…41). Διάφορα κείμενα από τα έντυπα Προτοβ. Γονέων του εξωτερικού (σελ…35).
Επιστολές: Οικουμενικός Χριστιανισμός (σελ…43).


Τεύχος 37, ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004

Ο "Ιησούς Χριστός" του νεοπαγανισμού, του Πρωτ. π. Κυριακού Τσουρού (σελ…1). Η ευθύνη της πολιτείας, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…3). UFO-Σέκτες, του π. Βασιλείου Γεωργόπουλου (σελ…7). "Απορίες" αρμοδίων (β' μέρος), του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…9). Ο γάμος κατά την εταιρία "Σκοπιά", της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…11). Στην εποχή των ψευδοθεραπειών-"θεραπεία αγγέλων", της κ. Ελένης Ανδρουλάκη (σελ…14). Οι δικηγόροι της Σαηεντόλοτζυ, του κ. Αντώνη Μποσνακούδη (σελ…19). Επιστολή προς αιρετικό (ε' μέρος), του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου (σελ…23). Ποια ήταν η αρχαιοελληνική θρησκεία, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Απόσπασμα (σελ…27). Τέρατα και super ήρωες: οι φίλοι των παιδιών μας, ειδικού συνεργάτη (σελ…29).
Ειδήσεις - Σχόλια: Η φυλετική μας κατάρα (σελ…31). Το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής (σελ…32). Μια ενδιαφέρουσα επιστολή (σελ…33). Εξωφρενικό! (σελ…34). Απόσπασμα από μια πονεμένη ιστορία (σελ…35). Σκέψεις του Αγίου Σιλουανού για τα φυτά και τα ζώα (σελ…36). Το φρόνημα της Ασίζης (σελ…37). Διάγνωση της Σαϊεντολογίας είναι... κατάπτωση (σελ…38). Ολυμπιακοί Αγώνες-Αθήνα 2004 (σελ…39). "Άδειασε το νου σου" (σελ…41). Επίκαιρο Δημοσίευμα (σελ…41). Χορευτική Συγκέντρωση (σελ…42). Επίθεση μισαλλοδοξίας ή "όταν πέφτουν τα προσωπεία" (σελ…43).
Επιστολές: Προβληματισμοί μιας δημοσιογράφου σχετικά με την αστρολογία (σελ…44).


Τεύχος 36, ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2003

Η αποτυχία... της "Δυναμικής της Επιτυχίας" (γ' μέρος), του Πρωτ. Κυριακού Τσουρού (σελ…1). Ορθόδοξη ερμηνεία σε δύσκολα Χριστολογικά εδάφια, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…4). Το πρόβλημα της Νεοειδωλολατρείας, του Πρωτ. π. Γεωργίου Μεταλληνού (σελ…6). "Εναλλακτικές θεραπείες" - Η επιστροφή του γιατρού-μάγου, του Μοναχού Αρσενίου Βλιαγκόφτη (σελ…8). Η παγκόσμιος προσδοκία Θεανθρώπου Λυτρωτού στους αρχαίους Έλληνες, του Λεωνίδου Φιλιππίδου (+) (σελ…13). Όποιος έχανε την Ορθοδοξία έχανε και την ελληνική του συνείδηση, του κ. Στυλιανού Παπαδόπουλου (σελ…17). Το μορφωτικό περιεχόμενο της Ορθοδοξου Κατηχήσεως , του κ. Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη (σελ…18). "Απορίες" αρμοδίων, του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…20). Την επόμενη μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…23). Ορθόδοξος Ελληνισμός σε μια Ευρώπη που αναζητεί ταυτότητα (β' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…25). Θεοκρατικές Εκδόσεις, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…29). Το πνεύμα της επιστημονικής φαντασίας, του Ιερομ. π. Σεραφείμ Ρόουζ, (σελ…31).
Ειδήσεις - Σχόλια: Οι ηγέτες (σελ…34). Ψευδοθεραπείες (σελ…36). "Θεών" "καμώματα" (σελ…37). Κώστας Γανωτής (σελ…37). Εκκλησία (σελ…39). Θεία Ευχαριστία (σελ…39). Μια ενδιαφέρουσα επιστολή (σελ…40).
Επιστολές: Μηνύματα παιδιών που αγαπούν τον "Χάρι Πότερ" (σελ…41). "Δούρειος ίππος" τα "Comics της Καθημερινής" (σελ…45).


Τεύχος 35, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2004

Η αποτυχία... της "Δυναμικής της Επιτυχίας" (β' μέρος), του Πρωτ. Κυριακού Τσουρού (σελ…1). Νέα Εποχή, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…4). Ερμηνεία των Αγίων Γραφών και αίρεση (β' μέρος), του Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου (σελ…7). Falun Dafa/Falun Gong, του π. Βασιλείου Γεωργόπουλου (σελ…9). Περί των θρησκευτικών συμβόλων, του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…11). Η δικαστηριακή αντιμετώπιση των αιρέσεων (β' μέρος), του δικηγόρου κ. Θεοδώρου Ασπρογέρακα-Γρίβα (σελ…14). Ορθόδοξος Ελληνισμός σε μια Ευρώπη που αναζητεί ταυτότητα (α' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…18). Το πρόσωπο της Παναγίας, του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…23). Αρμαγγεδδώνας, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…24). Εθνογένεση, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και το Γένος, του κ. Βησσαρίωνος Μπακόλα (σελ…27).
Ειδήσεις - Σχόλια: Οι νέοι Ιουλιανοί (σελ…30). Μας ομιλούν οι Νεομάρτυρες (σελ…31). Περί Νεομαρτύρων συνέχεια (σελ…32). "Ελευθερία" έκφρασης και λογοκρισία (σελ…32). Εκβιασμοί (σελ…34). Προσταγές του Κορανίου και διδαχές του Ευαγγελίου (δύο αντίθετοι δρόμοι) (σελ…36). Η εθνοκάθαρση στην Τουρκία (σελ…38). Οι εισαγόμενοι γκουρού (σελ…39). Δελτίο τύπου (σελ…41). Τα σχέδια για τη "Νέα Εποχή" (σελ…41). Σατανικό παιχνίδι. Μετέτρεψαν σε παιχνίδι τη λατρεία του βουντού (σελ…42). "Κεφάλαια πάνυ ωφέλιμα (σελ…43). "Σύγχρονες αιρέσεις. Μια πραγματική απειλή" (σελ…44).
Επιστολές: "Δόξαν Ιουλιανού του Παραβάτου" (σελ…45). Επιστολή προς τον υπεύθυνο του περιοδικού "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ" (σελ…45). Επιστολή αναγνώστη (σελ…46).


Τεύχος 34, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003

Η αποτυχία... της "Δυναμικής της Επιτυχίας" (α' μέρος), του Πρωτ. Κυριακού Τσουρού (σελ…2). Η Παρθένος Μαρία, όργανο της ενανθρωπήσεως του Χριστού, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…5). Ερμηνεία των Αγίων Γραφών και αίρεση (α' μέρος), του Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου (σελ…8).
Θ' αλλάξουμε τον κόσμο!!, του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…10). Η δικαστηριακή αντιμετώπιση των αιρέσεων (α' μέρος), του δικηγόρου κ. Θεοδώρου Ασπρογέρακα-Γρίβα (σελ…14). Ορθόδοξο κοίταγμα στους Ολυμπιακούς αγώνες, του κ. Κωνσταντίνου Γανωτή (σελ…17). Ιερωσύνη, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…18). Οι "ινστρούχτορες" της Νέας Εποχής (β' μέρος), της κ. Δάφνης Βαρβιτσιώτη (σελ…21). "Εξομολόγηση" και Σαηεντόλοτζυ, του κ. Αντώνη Μποσνακούδη (σελ…23). Πορίσματα της ΙΕ' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης (σελ…26). Επιστολή προς αιρετικό (δ' μέρος), του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, (σελ…28). Ορθόδοξη πίστη και ορθολογική σκέψη, του κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, (σελ…30).
Ειδήσεις - Σχόλια: Του λόγου το αληθές (σελ…31). Ο θάνατος του Greg Basham (σελ…32). Η απελευθέρωση (σελ…34). Παράρτημα της Σαηεντολογίας στη Σύμη; (σελ…36). Οι σύγχρονες "πυθίες" (σελ…38). Αγωνία Επισκόπου (σελ…39). Cosmo-νέα (σελ…40). Πολίτικη κουζίνα (σελ…40). Ας πουν την αλήθεια (σελ…41). Διακονήματα και εκδηλώσεις (σελ…42). Μια απόφαση της Δικαστικής Αρχής Διαφημήσεων (Αγγλία) (σελ…42). Ο σατανισμός οδηγεί στο έγκλημα (συνέντευξη του π. Κυριακού Τσουρού στο "Ελευθερία Λαρίσσης) (σελ…43). Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα εναντίον των σεκτών (σελ…44).
Επιστολές: Επιστολή προς τον εκδότη του περιοδικού "Γκάρφιλντ" (σελ…46). Επιστολή προς Δέλτα Όμιλο-Πρότυπο Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. (σελ…46). Επιστολή από Σλοβακία (σελ…47).


Τεύχος 33, ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2003

Το νόημα της ζωής μας, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…2). Η αντιμετώπιση της μαγείας από την Εκκλησία (β' μέρος), του Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου (σελ…5). Το φαινόμενο της Νεοειδωλολατρείας, του Πρωτ. π. Γεωργίου Μεταλληνού (σελ…8). Παραχαράξεις και διαστρεβλώσεις στον αιρετικό λόγο, του π. Βασιλείου Γεωργόπουλου (σελ…9). Η συμβολή της Εκκλησίας στην επιβίωση του έθνους (β' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…11). Άρθρο 1-51 ή "Χορεύοντας με τους λύκους", του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…13). Μίλτον Τζ. Χένσελ, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…16). Οι "ινστρούχτορες" της Νέας Εποχής (α' μέρος), της κ. Δάφνης Βαρβιτσιώτη (σελ…18). Ναζισμός και Σαηεντόλοτζυ. Παράλληλοι αποκρυφιστικοί και ρατσιστικοί δρόμοι, του κ. Αντώνη Μποσνακούδη (σελ…21). Επιστολή προς αιρετικό (γ' μέρος), του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, (σελ…28). Ο ακραίος Σατανισμός ξαναχτυπά "DIMMU BORGIR", ειδικού συνεργάτη της Π.Ε.Γ., (σελ…27).
Ειδήσεις - Σχόλια: Η "ανοχή" (σελ…32). Η "Ελληνική νύχτα των Κρυστάλλων" (σελ…32). Και μια μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρος (σελ…34). ...μαρτυρία αυτόπτου... (συνέχεια α') (σελ…35). ...μαρτυρία αυτόπτου... (συνέχεια β') (σελ…37). Κινήματα (σελ…38). Ο Ιατρικός Σύλλογος (σελ…39). Βραβείο στη "μαμά" του Πότερ (σελ…40). Περί ξενομανίας (σελ…41). Η ψυχαγωγία (;) του παιδιού και του νέου (σελ…41). Dungeons & Dragons (σελ…43). Παιχνίδια ρόλων. R.P.G. Τι είναι το Dungeons & Dragons (D & D) και τα όμοια παιχνίδια (σελ…44). Παιχνίδια ρόλων. R.P.G. Η στάση των Χριστιανών Γονέων στις Η.Π.Α. και το εξωτερικό (σελ…45). Επιστολές: Επιστολή προς Τεχνοεκδοτική (σελ…47). Προς τα βιβλιοπωλεία Κόσμος/Φλωρά, (σελ…47).


Τεύχος 32, ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2003

Για την ποιμαντική αντιμετώπιση των νεοφανών αιρέσεων, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου
(σελ…2). Ο Τριαδικός Θεός, η μόνη ελπίδα του ανθρώπου, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…3). Φιλοσοφία της ενεργοποιήσεως της Εκκλησίας στο θέμα των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητισμού, του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου (σελ…5). Η αντιμετώπιση της μαγείας από την Εκκλησία (α' μέρος), του Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου (σελ…6). Η συμβολή της Εκκλησίας στην επιβίωση του έθνους (α' μέρος), του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (σελ…9). Ανανεούμενη Ελληνικότητα, του κ. Χρήστου Γιανναρά (σελ…13). Η ξενομανία μια φοβερή απειλή για την εθνική ταυτότητά μας και την πίστη μας, του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…16). Ιωσήφ Ρόδερφορδ, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…19). Απολλώνιος ο Τυανεύς, της κ. Ευδοξίας Αυγουστίνου (σελ…22). Vampires! (Βρυκόλακες), του κ. Ηλία Χατζηνικολάου (σελ…25). Από τα σεμινάρια πωλήσεων στην αγκαλιά της Σαηεντολογίας, της κ. Μαρίας Δημητριάδου (σελ…30). Επιστολή προς αιρετικό (β' μέρος), του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, (σελ…32).
Ειδήσεις - Σχόλια: Η "φιλανθρωπία" των αιρέσεων (σελ…36). Μερικά παραδείγματα (σελ…37). Προς τον Ιατρικό Σύλλογο (σελ…38). "Αγαπητό μου παιδί" (σελ…40). Απαράδεκτη ενέργεια (σελ…42). Ναι ή ΟΧΙ στο Χάρι Πότερ; (σελ…42). Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα τον Φοίνικα (σελ…43).
"Μάρτυρες τον Ιεχωβά" (σελ…43). Νεοπαγανισμός (σελ…44). Οι "Μάρτυρες τον Ιεχωβά" δεν μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί (σελ…44). Όχι σωματείο η οργάνωση του Σατυανάντα (σελ…44). Η Σαηεντολογία επιμένει (σελ…45). ΙΕ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη (σελ…45).
Επιστολές: Από το περιοδικό "Νεανικά Αγκυροβολήματα" (σελ…45). Απάντηση της Π.Ε.Γ. στην επιστολή (σελ…46). Επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Gener S.A. (σελ…47).


Τεύχος 31, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2003

Οι Ραελικοί "κλώνοι", του Πρωτ. π. Κυριακού Τσουρού (σελ…2). Γραφή και Παράδοση, του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου(+) (σελ…3). Ο Άγιος Νεκτάριος και η στάσις του έναντι των αιρέσεων και των σχισμάτων, του Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου (σελ…5). Η Παλαιά Διαθήκη στη ζωή της Εκκλησίας, του κ. Νικολάου Μπρατσιώτη (σελ…9). Το Ισλάμ: Μία μόνιμη απειλή 13ων αιώνων, του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη (σελ…12). Ρούνοι - Εισαγώμενη Νεοειδωλολατρία του π. Βασιλείου Γεωργόπουλου (σελ…13). Παγκοσμιοποίηση και Οικουμενικότητα, του π. Μωϋσέως, Αγιορείτου μοναχού (σελ…15). Εις ώτα μη ακουόντων, του κ. Αθανασίου Νεοφωτίστου (σελ…16). Η ανάσταση του Σατανά, της κ. Άννας Μπουρδάκου (σελ…19). Η άποψή τους για τον Χάρι Πότερ, του κ. Ιωάννη Μηλιώνη (σελ…21). Επιστολή προς αιρετικό, του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, (σελ…24).
Ειδήσεις - Σχόλια: Εντολές επιεικώς απαράδεκτες (σελ…28). Αναβίωση του Καιάδα (σελ…29). Αρχαίο πνεύμα αθάνατο (σελ…30). "Ιστορίες" ... "θεών" (σελ…31). Παραπλανητικά ονόματα (σελ…33). Γιού-Γκι-Ο. "Παιχνίδια" με κάρτες (σελ…34). Ερκόλουμπους ή Κόκκινος Πλανήτης (σελ…35).
Δημοσιεύματα: "Μαγικές Τελετουργίες", από "Η Γειτονία μας" (σελ…37). Από "Ροδιακή Κυριακή" (σελ…38).
Επιστολές: "Αγαπημένο μου παιδί", Προέδρου της Π.Ε.Γ. (σελ…39). Προς τα βιβλιοπωλεία Κόσμος/Φλωρά, Προέδρου της Π.Ε.Γ. (σελ…40). Παγκόσμια Συνωμοσία, π. Αβραάμ Αγιορείτου (σελ…40). Προς το περιοδικό "Ερμής", κ. Ι. Μηλιώνη (σελ…41). "Νυν γαρ εγγύτερον ημών η σωτηρία...", κ. Π. Μαλλικούρτη (σελ…42). Από Μυτιλήνη (σελ…42). Από Κέρκυρα, σχετικά με αφίσσες (σελ…42). Από Κέρκυρα (σελ…43). "Ζητούμε από την Πολιτεία να απαγορεύσει..." (σελ…43). Διακονήματα και εκδηλώσεις (σελ…43).
Συνεργασία με τους αναγνώστες: Αποκρυφισμός και παιδική ηλικία (σελ…45).


Για να γίνετε συνδρομητές στο ΔΙΑΛΟΓΟ (χωρίς καμία επιβάρυνση
ή υποχρέωσή σας) ή για να προμηθευθείτε τα βιβλία μας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Π. Ε. Γ.

Γιά την εγγραφή σας στο ΔΙΑΛΟΓΟ ή για παραγγελίες βιβλίων
τηλεφωνήσατε: 210 6396 665,
Fax: 210 6082 219.


Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Π. Ε. Γ., Τ. Θ. 60120, 153 10 Αγία Παρασκευή
.